Over mij

Ik ben Peter ter Mors, 63 jaar en woonachtig in het Groene Hart. In de jaren 1980 t/m 1985 werkte ik als steward op internationale slaaptreinen, bij de toen nog fameuze Cie. Int. des Wagons-Lits. De passie voor reisbegeleiding was er toen al. Ik heb het jaar 1989 in Algarve gewerkt, in Praia da Luz; toen nog een onbeduidende badplaats. Ik was assistent-manager op een kleinschalig bungalowpark. Mijn eerste keer Portugal was denk ik 1980; het was liefde op het eerste gezicht.

Ik heb ook rechten gestudeerd (Utrecht, 1978-1985) en na terugkeer uit Portugal heb ik een juridische loopbaan opgebouwd. Dat is nooit mijn echte passie geweest. Geholpen door de financiële crisis ben ik in 2013 teruggegaan in de reisleiding. Ik heb groepsreizen gedaan naar Macedonië en Griekenland en 15-daagse rondreizen Spanje en Portugal, en 15-daage rondreizen Portugal, met een grote Portugese bus en Portugese chauffeur. Ik werk graag samen met steeds dezelfde stadsgidsen en restaurants. Ik beheers de Portuse taal heel behoorlijk in woord en geschrift, door taalonderwijs en praktijk.

Mijn liefde voor de reisbegeleiding en voor Portugal hebben mij ertoe gebracht om mijn eigen zeer specialistische “reisbureautje” te beginnen. Maar ik ben geen commerciële reisondernemer. Als je met mij op pad in Portugal bent, dan ben ik je reisbegeleider, verteller en organisator. Graag tot ziens!

Reacties zijn gesloten.