Over mij

Ik ben Peter ter Mors, 63 jaar en woonachtig in het Groene Hart. Tijdens mijn rechtenstudie aan de Universiteit Utrecht (1978-1985) werkte ik als steward op internationale slaaptreinen, bij de Wagons-Lits. De passie voor reisbegeleiding was er toen al. Ik heb het jaar 1989 in Algarve gewerkt, in Praia da Luz. Dat was toen nog een onbeduidende badplaats. Ik was assistent-manager op een kleinschalig bungalowpark. Mijn eerste keer Portugal was denk ik 1980; het was liefde op het eerste gezicht.

Ik heb ruim 20 jaar als jurist gewerkt. Het kantoorleven, de computer en de dossiers waren het niet meer. Onder invloed van de financiële crisis ben ik in 2013 teruggegaan in de reisleiding. Ik heb groepsreizen gedaan naar Macedonië en Griekenland en 15-daagse rondreizen Spanje en Portugal, en 15-daage rondreizen Portugal, alle met een grote touringcar. In de jaren 2016 en 2017 had ik een Portugese bus en dito chauffeur. Sinds 2017 ben ik als vrijwilliger verbonden aan Kasteel Ammersoyen, waar ik rondleidingen geef. Ik werk ook bij Van der Valk Avifauna in de bediening in de groepsaccommodatie. Met het team voor de gasten een feestelijke tijd verzorgen, dat vind ik geweldig leuk.

Rondkomen van seizoenswerk is lastig. In 2018 heb ik mij als zelfstandig jurist aangesloten bij De Rechtsagent. B.V. Ik doe vooral huurzaken. Mijn liefde voor de reisbegeleiding en voor Portugal kan ik niet verloochenen en daarom ben ik OppadinPortugal begonnen. Ik ben reisleider, verteller, organisator. Een commerciële reisondernemer ben ik niet.

Reacties zijn gesloten.