Reisprogramma’s

De culturele rondreizen Portugal van OPIP vallen onder de garantie van STO Garant dus je reissom is beschermd. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Op het reisaanbod zijn de Algemene Reisvoorwaarden van OPIP van toepassing, die je vindt onder het tabje Reisvoorwaarden en daar kunt lezen en downloaden.

De reisprogramma’s van dag tot dag, met toeristische achtergronden en mooie foto’s vind je in het E-boekje van elke reis dat je kunt aanvragen via het contactformulier.

In de noord-westelijke provincie Minho bezoeken we Romaanse kerkjes uit de 12e eeuw. We besteden een volle dag in de ongerepte natuur van het natuurreservaat Peneda-Gerês. We bezoeken het dorp Lindoso waar we vanaf de muren van het middeleeuwse kasteel een mooi uitzicht op de bergen hebben en op de in die streek bekende "espigueiros". We zien de oudste pelourinho van Portugal, ca. 1000 jaar oud. Je maakt kennis met het idyllische stadje Ponte da Barca aan de rivier de Lima. Ponte da Barca heeft een schilderachtige "Jardim dos Poetas", tuin van de dichters, aan de rivier, waar het heerlijk ontspannen is, We bezoeken Braga, het religieuze centrum van Portugal; daar bezoeken we de cathedraal, het sanctuarium Bom Jesus do Monte en we bezoeken uitgebreid de opgravingen van de Keltische nederzetting Citânia de Briteiros. In Guimarães doen we een historische stadswandeling die je laat kennismaken met "de wieg van de natie" want in deze stad werd het zelfstandige Portugal gevestigd. En uiteraard bezoeken we in Guimarães het Museo Martins Sarmento; hij was de archeoloog van Citânia de Briteiros en veel artefacten liggen in dit museum! We sluiten deze rondreis Portugal af met 2 volle dagen in Porto en dan ga je deze heerlijke stad goed ontdekken.
De reis begint met een hele dag Porto, om deze mooie stad te ontdekken. Van Porto gaan we naar Braga, het religieuze centrum van Portugal. We bezoeken de cathedraal, het sanctuarium Bom Jesus do Monte en de keltische nederzetting Citânia de Briteiros. We bezoeken Guimarães waar we een historische stadswandeling maken. En uiteraard bezoeken we in Guimarães het Museo Martins Sarmento; hij was de archeoloog van Citânia de Briteiros en veel artefacten liggen in dit museum! Vervolgens gaan we naar de vallei van de Douro, een nog onbekend en prachtig deel van Portugal. We maken kennis met het mooie en sfeervolle stadje Lamego, net bezuiden de Douro. Het bergachtige landschap van de Dourovallei met de terrassen met wijnranken zul je prachtig vinden. In Lamego en omgeving ga je mooie dingen ontdekken: het Santuário da Nossa Senhora dos Remédios, de middeleeuwse Igreja do Desterro, en in het groene en idyllische, bergachtige landschap van de Dourovallei de gefortificeerde brug van Ucanha en een 7e eeuwse West-Gotische kapel. We maken een fantastische excursie: langs de oevers met de trein naar Pocinho, dichtbij de grens met Spanje, en daar schepen we in voor een boottocht terug naar Régua - onvergetelijk! De dag voor vertrek hebben we nog tijd in Porto om alle indrukken te laten bezinken en om te genieten van de stad Porto.
Deze rondreis Portugal begint in de kustplaats Nazaré. Een oude en sfeervolle vissersplaats met een prachtig strand en een hele mooie kustlijn. Vanaf een hoge rotspunt geniet je van een adembenemend uitzicht. Deze reis staat in het teken van wereldlijke en kerkelijke geschiedenis. Het Cisterciënser kloostercomplex van Alcobaça komt aan bod en ook het indrukwekkende kerk- en kloostercomplex van Batalha. Geniet van de architectuur, de bouwstijlen en de geschiedenis die eraan vast zit. Een volgend highlight is het stadje Tomar, van oorsprong Moors, waar de Orde van de Tempeliers in Portugal haar hoofdvesting had, het indrukwekkende Convento de Cristo. Bij voldoende belangstelling kunnen we in Tomar een atelier bezoeken waar helemaal handmatig azulejos en ander keramiek wordt gemaakt, We vervolgen de ontdekkingsreis naar Fátima waar je de diep-religieuze betekenis voelt. We gaan wijn proeven bij een locale wijnboer. Na Fátima volgt Coimbra, een stad vol met historie en architectuur. De wereldberoemde Biblioteca Ioanina staat op ons programma, en ook een bezoek aan de Romaanse cathedraal, een wandeling door de oude stad en een bezoek aan de schitterende kerk van Santa Cruz. Vanuit Coimbra bezoeken we één van de meest indrukwekkende opgravingen in Europa van de Romeinse tijd: Conimbriga. De laatste twee reisdagen verblijven we in of in de buurt van Lissabon. Je gaat deze prachtige, relaxte stad ontdekken en ook gaan we naar Sintra met zijn excentrieke paleizen. En we gaan naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese continent, en we bezoeken het mondaine en bruisende Cascais, een badplaats met een lange historie. Natuurlijk hebben we in Lissabon 's avonds een diner met Fado, waar je zult leren dat men tijdens het optreden van de fadista niet mag doorgaan met eten en niet mag praten, ook niet fluisterend.
Deze rondreis Portugal is: veel zien, strand, lekker eten en mooi bruin worden. Vanuit ons standplaatshotel even buiten Lissabon maken we mooie indrukwekkende tochten. Natuurlijk een full day Lissabon om deze heerlijke relaxte stad te ontdekken. Het middeleeuwse, ommuurde stadje Óbidos is echt prachtig en daar genieten we ook van de locale kersenlikeur, de ginginha. Ook in deze reis: de indrukwekkende kaap van Peniche. We steken ook de Taag over via de fraaie hangbrug, de Ponte 25 de Abril, naar het beeld van Cristo Rei dat we bezoeken en waar we naar boven gaan voor een adembenemend uitzicht. We kunnen genieten van een heerlijke vislunch. De middag van die dag staat in het teken van strand en zon en zee. We bezoeken uiteraard ook Sintra; prachtig gelegen in bosrijke bergen met zijn excentrieke paleizen en quintas. Het meest westelijke punt van het Europese vasteland: Cabo da Roca, ligt dichtbij en doen we ook. Terug via Cascais waar we kunnen flaneren, winkelen en iets eten of drinken en wellicht nog even een duik in zee nemen. We bezoeken het paleis van Mafra en we gaan naar Ericeira aan de kust voor de lunch. We sluiten deze rondreis Portugal af met 's avonds een diner met Fado!
Op deze reis gaan we drie mooie wandelingen maken: langs de zuidkust, langs de westkust en in de Serra de Monchique. Mooie natuur, ruige rotskusten, strandjes weg van het commerciële toerisme en het binnenland van Algarve. Natuurlijk ook de toeristische highlights Cabo de São Vicente en het Fortaleza de Sagres, met adembenemende vergezichten over de kustlijn, en de verbinding met Hendrik De Zeevaarder, en "de laatste braadworst voor Amerika". Een typisch Algarviaanse lunch van gegrilde sardines, Vinho Verde, verse salade, met rijst en aardappelen ontbreekt ook niet! We gaan naar de opgravingen van de Romeinse nederzetting in Milreu en naar het écht Algarviaanse stadje Loulé. De Moorse hoofdstad Silves ga je ook ontdekken en we gaan -als de oceaan het toelaat- een boottochtje maken om de grillige rotsen en de grotten van de kust te ontdekken. De stad Portimão ga je ook leren kennen. En je gaat genoeg vrije tijd hebben om nog meer te ontdekken, of om te winkelen, of om te gaan zonnebaden en zwemmen en een mooi kleurtje opdoen.

Reacties zijn gesloten.